Skip to main content

“Als controller heb ik een enorm afwisselde baan”

In haar functie als controller en wagenparkbeheerder is Caroline Pothuizen superbelangrijk voor onze organisatie. Tijd dus om haar eens in het zonnetje te zetten en beter kennis te maken. Wat houdt de functie van controller voor (onder andere) Bloxz precies in? En hoe zien haar werkdagen eruit? Caroline vertelt!

Caroline: “Als controller ben ik werkzaam voor de verschillende bedrijven, waaronder Bloxz, die onderdeel zijn van Triple Expansion. Toen ik zes jaar geleden voor de holding aan de slag ging, werkte ik voor Nobleo Bouw en Infra en voor Triple Expansion zelf. Tegelijkertijd werd Bloxz opgericht binnen de groep en ging ik ook voor dit bedrijf werken. Inmiddels is er nog een derde werkmaatschappij bijgekomen: Vertex.”

Van financiën tot wagenpark

“Als controller bij Bloxz houd ik me bezig met de financiële kant van het bedrijf. Mijn takenpakket is ontzettend uitgebreid. Ik controleer bijvoorbeeld de maandcijfers, salarissen en het jaardossier of stel deze op. Ook ben ik betrokken bij het aanvragen van  financieringen en kijk ik mee naar notariële aktes. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het wagenpark, waarbij ik er onder meer voor zorg dat iedereen op tijd een auto bestelt. Deze werkzaamheden doe ik voor alle bedrijven binnen de holding. Voor de holding zelf doe ik ook de administratie, zoals het inboeken van facturen en bankafschriften.”

Werken bij Bloxz

Caroline werkt vier dagen per week voor Triple Expansion. “Hiervan ben ik ongeveer één dag per week met Bloxz bezig”, vertelt ze. “Deze uren verspreid ik over verschillende dagen. Ik werk regelmatig op het kantoor van Bloxz in Eindhoven, meestal één dag per week. Hier werk ik nauw samen met Eefje Janssen, verantwoordelijk voor HR en officemanagement, en Michiel Schrameijer, assistent controller en ook verantwoordelijk voor officemanagement. Elke maand heb ik bovendien een financieel overleg met Bloxz-directeuren Maurice Claassen en Niels Kuit. Ook de andere Bloxz-collega’s kom ik regelmatig tegen: op mijn kantoordagen en tijdens uitjes, maar ook omdat ik over het wagenpark ga.”

Veel afwisseling

“Het leukste aan mijn werk vind ik de afwisseling”, vervolgt Caroline. “Elke werkdag is anders en ik heb te maken met veel verschillende mensen en werkzaamheden. Zo is vandaag bijvoorbeeld bijna helemaal gevuld met afspraken, terwijl ik morgen aan de slag ga met het controleren van de salarissen. Naast veel terugkerende werkzaamheden houd ik me ook bezig met projecten, zoals wanneer er een nieuwe aandeelhouder toetreedt. Ik heb veel vrijheid binnen mijn werk en maak mijn eigen planning. Dat werkt voor mij heel prettig. Tot slot is de sfeer bij Bloxz en de andere Triple Expansion-bedrijven gewoon erg goed en familiair. Ik heb leuke collega’s. Ik ben dan ook graag van de partij tijdens de diverse uitjes die worden georganiseerd. Met iedereen bijpraten en iets leuks doen: daar krijg ik energie van!”

En verder…

Caroline woont samen met haar man en hun dochter van bijna 16 jaar in Limburg, in een klein dorpje bij Roermond. In haar vrije tijd is ze veel te vinden bij haar twee paarden. Ze vindt het heerlijk om buiten te zijn. Daarnaast houdt ze ook erg van lekker eten.